به گزارش خبرگزاری مهر، دراین مراسم که با حضور 29 دانشجو و استاد از 10 کشور جهان دهم تیرماه در مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افتتاح شد، دکتر مهدی مصطفوی گفت: آشنا شدن با زبان و ادبیات شیرین فارسی ارزش آن را دارد که انسان برای آن وقت بگذارد و تلاش کند تا با این ادبیات آشنا شود.
مشاور رییس جمهوری افزود: ادبیات فارسی یکی از بهترین ظرفها برای ارائه دادن معنویت و اخلاق مورد نیاز انسانها در جهان کنونی است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: زبان فارسی یکی از زبانهای غنی و شیرین جهان است و تعداد زیادی از مردم به این زبان صحبت میکنند. همچنین کسانیکه به این زبان آشنا هستند، در یک محدودهی جغرافیایی قرار گرفتهاند که از تمدنی کهن برخوردار است.
دکترمصطفوی از فرهنگ ایرانی به عنوان فرهنگی که در تاریخ ریشه دارد، یاد و تأکید کرد: مردم فارسیزبان کسانی نیستند که در سدههای اخیر تازه شکل گرفته باشند؛ بلکه آنها تمدنی قدیمی دارند و ادبیاتی که به این زبان به نگارش درآمده، ادبیاتی است که با روح و فکر بشر سر و کار دارد؛ چنانچه وقتی یک شعر یا متنی را از زبان فارسی میخوانیم، در دل آدم جا میگیرد و این ادبیات درواقع ادبیاتی انسانساز است و از سویی، مهر و محبت را تشویق و بر رابطهی گرم انسانها تأکید میکند.
مشاور رییس جمهوری در ادامه با تبیین چگونگی جهان کنونی به لحاظ ارتباطهای انسانی، از این ارتباطها به عنوان ارتباطهای ماشینی یاد کرد و افزود: آن چیزی که جامعهی جهانی کم دارد، روابط لطیف انسانی است که درواقع اخلاق و معنویت، خمیرمایه روابط لطیف و عاطفی است و ما این اخلاق و معنویات را میتوانیم در گسترهی زبان فارسی پیدا کنیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با اشاره به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در جامعه جهانی و تأکید بر اهمیت و همچنین از سویی در صدر اخبار رسانههای دنیا قرار داشتن ایران، یادآور شد: به دلیل همین اهمیت است که بسیاری علاقهمندند وضعیت ایران را بشناسند و بتوانند ایران را مطالعه کنند؛ از اینرو فراگیری زبان فارسی فرصت خوبی است که میتواند شما را با ایران آشنا کند و به دلیل آشنایی بهتر با زبان فارسی، میتوانید مطالب مربوط به ایران را خودتان پیگیری کنید.
دکتر "مصطفوی" خاطرنشان کرد: اگر کسی امروز در دنیا با زبان فارسی آشنا باشد، زمینههای فعالیتش در مقایسه با زبانهای دیگر بسیار فراهم است، که این زمینههای فعالیتی، یکی آشنایی با ادبیات اخلاقی و معنوی ایران است که میتواند جهان را سیراب کند و دیگر هم موقعیت مهم ایران در صحنهی بینالمللی است که توجه جهانیان را به خود جلب کرده است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان با ابراز امیدواری از بهرهوری حداکثری از این دورهی دانشافزایی، از این دوره به عنوان فرصتی برای آشنایی با ایران یاد کرد.
همچنین در این مراسم، عباسعلی وفایی - مدیر مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی - به ارائه گزارشی اجمالی از این دوره پرداخت و زبانآموزانی از کشورهای روسیه، ارمنستان، ازبکستان، اوکراین، عراق، ترکیه، گرجستان، پاکستان و بلاروس به ایراد سخنانی کوتاه دربارهی ایران پرداختند.
این دوره با همکاری مرکز گسترش زبان و ادبایت فارسی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
نظر شما